Åpningstider

Man-tirs: 06-18
Ons-tors: 06-19
Fredager: 06-18
Lørdager: 09-17
Søndager: Stengt

Kontakt

+47 940 23 217
vika@bakerhansen.no
bakerhansen.no
 
 

Sosiale medier

HANSENS BRØD OG BOLLER

Baker Hansen har servert folk på Vikaterrassen siden starten. Men det begynte med havfruer, smørbrød og eføy.

Det var ikke et bakeri familien Hansen startet aller først på Vikaterrassen. Da butikkgaten ble innviet i 1964, åpnet de først Den Lille Havfrue, en liten, intim kafe med karbonadesmørbrød, kaffe og småkaker. I mange år satt det stadig diplomater fra Utenriksdepartementet på tomannsbordene mellom smijernsdekorasjoner og eføy som hang fra taket. Fiskeriminister Jens Evensen hadde mange av sine møter her.

Noen år drev familien også restauranten Vikakroen, men i 1980 åpnet de det første bakeriutsalget midt på terrassen, like ved spiraltrappen. Seinere ble Havfruen bygget om til et vanlig Baker Hansen-utsalg. Etter et par år borte fra Vikaterrassen, kom Baker Hansen hjem igjen til Vika. Der fortsetter de den lange tradisjonen som hele byens brød- og bollebutikk.

Baker Hansen var blant de første moderne kaffe- og bakeri-stedene i Norge. Det er 20 år siden de fikk sin første ordentlige kaffemaskin.

Fortsatt er Dobbel helkorn og Nordmarkabrødet på menyen som det var på 60-tallet. Men nå er det i tillegg speltgrøt og speltknekkebrød med mel fra Ousdal gård i Hedmark. Det er sunne smoothies i tillegg til kaffe på menyen. Og det fins flere glutenfrie alternativer både når det gjelder brød, boller, kaker og flatbrød.

Er du VIP i Vika medlem får du som fast fordel svart kaffe (Vika-kaffe) til 10,- hos Baker Hansen.

Få faste prosenter i Vikaterrassen og andre fordeler som VIP i Vika medlem. Ønsker du å melde deg inn eller lese mer om dette trykk på ikonet til venstre.