Åpningstider

Hverdager: 10-18
Torsdager: 10-19
Lørdager: 10-17

Kontakt

+47 404 49 507
vika@blomsterglede.no
blomsterglede.no

Sosiale medier

Gledessprederen

Blomster gir deg ny energi, mener Laima Kara i Blomsterglede.

De aller fleste liker blomster. Det er hyggelig å gi dem. Å få dem. Å ha dem rundt seg, lukte på dem, se på dem, kjenne på dem. Men det er ikke alltid like lett å kjøpe dem. Det er så mange valg, så mange farger, typer og arter.

Det kan sprudlende Laima på Blomsterglede hjelpe med.

– Folk har dårlig tid. De har mye å tenke på. De skal rekke et tog, en båt eller et møte. Men så kommer de på at det trenger blomster og kommer til meg, sier Laima Kara og smiler bredt. Hun vet hvordan de har det. Noen ganger glemmer hun selv å planlegge å ta med seg blomster hjem fra butikken for å ha til en venninne eller et middagsselskap. Det er så mye annet å huske på, unger som skal hentes, middag som skal planlegges.

Så når Laima er i butikken, forsøker hun å hjelpe alle kunder til å finne de rette blomstene til deres behov. Og gi dem en hyggelig opplevelse i den fargesprakende, velduftende butikken.

– Noen ganger finner de fullstendig roen og bare blir stående og ta inn farger og lukter. Noen damer kommer innom og sier at «Jeg må bare være litt her!», sier Laima som sammen med ektemannen, Zafer Kara, startet Blomsterglede på House of Oslo i 2009. Nå er hun veldig glad for å komme ut på gateplan i Vikaterrassen.

– Nå får jeg mer kontakt med kundene, føler jeg. Og jeg kan sette ut planter som passer til årstiden og temperaturen, sier Laima, som opprinnelig er fra Litauen, men som hadde læretiden sin hos Gardenia i Lommedalen. Hun har også jobbet to år for Finn Schjøll.

– Han lærte meg mye, blant annet å la blomster være blomster. La blomstene få leve, ikke binde dem for stramt og minimalistisk. Jeg må huske å takke ham for det, sier hun.

Blomster-Laimas tre tips:

  1. KJØP BLOMSTER
    Blomster er personlig. Det er avhengig av hvem som gir og hvem som får. Om du kjøper til kjæresten, bør du prøve å finne ut hva hun liker fra før. Det viktige med gaveblomster er tanken. Det er bedre å få et par blomster satt pent sammen og pent pakket inn, enn å kjøpe en stor bunt.
  2. OPPBEVAR BLOMSTER RIKTIG
    Ikke sett blomstene for nære ovner eller peis. Vær forsiktig med trekk fra vinduene, men du kan godt sette blomstene litt kaldt på natten om du har mulighet til det. Hold blomstene unna fruktfatet.
  3. GI BLOMSTENE REGN
    Sett gjerne potteplanter inn i dusjen og gi dem en regnskyll. Det beste tipset for blomsterstell jeg kan gi, er å tenke at blomstene er som mennesker. De trenger omtrent det samme av pleie og næring som du gjør.

Er du VIP i Vika medlem får du som fast fordel - 10 % på alle ordinære varer hos Blomsterglede.

Få faste prosenter i Vikaterrassen og andre fordeler som VIP i Vika medlem. Ønsker du å melde deg inn eller lese mer om dette trykk på ikonet til venstre.