Åpningstider

Hverdager: 10-18
Torsdager: 10-19
Lørdager: 10-16

Kontakt

+47 22 83 36 50
vika@clairewoman.no
claire.dk

Sosiale medier

Naturlig mote i Vika

Den danske familiebedriften Claire lager moderne klassikere med god samvittighet.

I 1975 solgte bankassistent og fotballspiller Anders Hust bilen sin for å få i gang det lille motefirmaet Hust & Claire. Han hadde drevet t-skjortesalg på si et par år, men så sluttet han i banken og satset sparepengene på en liten fabrikk for motetøy for damer. Det skulle vise seg å være en god idé.

I dag, 40 år seinere, er danske Claire Group fra Ikast et internasjonalt motehus med kontorer i Hong Kong, Kina og India og butikker over hele verden. Anders Hust er fortsatt øverste sjef, men hans eneste sønn Nikolaj har i dag ansvaret for markedsføring og Claires nye barnetøy-kolleksjon, Hollie Nolia.

Den klassiske voksne moten har gjort at Claire-butikken i Vikaterrassen i september 2017 feiret sitt 10-årsjubileum. Det er mange stamkunder som sverger til deres dameklær i naturlige tekstiler.

– Min filosofi er å se alle kunder, skape hyggelig atmosfære og tilby varer av høy kvalitet, samt god og personlig service, sier butikksjef Tove Pettersen som har vært her halvparten av butikkens levetid. Hun er stolt av butikken og de dyktige ansatte som elsker jobben sin. De er behagelige og ydmyke, og de møter kundene med empati, smil, tilstedeværelse og ærlige tilbakemeldinger, mener hun.

– Kundene kommer tilbake år etter år. Jeg tror de setter pris på at kolleksjonen er et totalkonsept som kan blandes og matches for alle anledninger. De liker også den komforten som naturmaterialene gir. Bortsett fra pelskravene, da. Pelsen er selvsagt kunstig, sier Pettersen, som legger til at de også tilbyr smykker fra Sober By Zuzanna G. og klær fra danske FAYE. De ringer gjerne rundt for å skaffe den rette varen som kunden vil ha.

Mange av kundene er også opptatt av at Claire setter kvalitet og ansvarlighet høyt. Både når det gjelder bruk av kjemikalier, dyrevelferd og barnearbeid er de uhyre påpasselige. Anders Hust selv bruker fortsatt over 100 reisedager i året til å besøke fabrikker og leverandører i Asia og er stolt av at de har fått alle sertifikater de trenger for å være trygg på at de driver ansvarlig og bærekraftig. Clarie er klassisk mote med en vri, og klær du kan kjøpe med god samvittighet.

hustandclaire.no

Er du VIP i Vika medlem får du som fast fordel - 10% på alle ordinære varer hos Claire.

Få faste prosenter i Vikaterrassen og andre fordeler som VIP i Vika medlem. Ønsker du å melde deg inn eller lese mer om dette trykk på ikonet til venstre.