Åpningstider

Hverdager: 10-19
Lørdager: 10-17

Kontakt

+47 22 59 98 80
hair@escapehairdressing.no
escape.no

Sosiale medier

BARBEREN I VIKA

Frisørgrunder David Wyke lover hverdagsluksus og flukt fra hverdagen for herrer i Escape Barber Shop.

– Der ser du samme type barberstol som Don Corleone ble barbert i. Komfortable, italienske Zerbini 1906, sier David og klapper på det myke, brune skinnet på en av de seks stolene i barbersalongen.

Etter snart 20 år med sin Toni & Guy-salong i Hegdehaugsveien, starter David Wyke Barber Shop han alltid har drømt om å lage. Den nye salongen i Storebrands buede bygg i Vikaterrassen er han stolt av. Den skal, som navnet antyder, være en liten flukt fra hverdagen, fra det ordinære, fra alt der ute.

– Her inne skal det være både intim atmosfære og god plass. Med inngang rett fra gågaten, utsikt ut mot andre siden av bygget og en avslappet skjermet stemning, sier han.

David Wyke drømte egentlig om å bli profesjonell fotballspiller da han var ung. Han spilte på et av Liverpools mange skolelag på 80-tallet. Men i 15-årsalderen fikk han beskjed om at han ikke var god nok. Han ville ikke noen gang komme på Liverpools a-lag.

Og dermed hadde David et problem. Han hadde ingen plan b, og hadde ikke fulgt godt nok med på skolen. Det eneste han klarte å komme seg inn på, var frisørlinjen. Og dermed var det gjort. Han endte opp hos Toni & Guy som var regnet for å være den beste utdannelsen for frisører i England. Der kunne David spille i eliteserien, for ikke å snakke om Champions League for frisører. Toni & Guy ga ham muligheten til å delta på show, seminarer, fotoopptak for store motemagasiner over hele verden. Han vant også mange individuelle priser.

Han fant kjærligheten i en norsk jente, som lokket ham til Oslo for 20 år siden. Og her startet han Toni & Guy sammen med den britiske frisørduoen.

David har alltid vært opptatt av at frisørene hans skal være topp utdannet og spesialiserte. Derfor har han egne fargespesialister og spesialutdannede herrebarberer. Alle ansatte har vært kurset både på Toni & Guy-skolen og London School of Barbers, som er blant verdens beste på herreklipp og barbering.

Den karakteristiske barberstolpen, «barber’s pole», med skrå blå og røde striper skal signalisere at her er det en ordentlig herrebarber.

– Opprinnelig symboliserte stripene blå vener og røde blodårer. Tidligere var barbererne også landsbyens eneste kirurger og tannleger. Her blir stolpen et tegn på velvære og kvalitetstid, sier den erfarne frisør-gründeren.

Escape Barber Shop, den maskuline barbersalongen, der topptrente herrefrisører skal skjemme deg bort med topptrent barbering og herreklipp. De kommer til å bruke økologiske produkter fra amerikanske Isun, og god gammeldags såpe og barberhøvel.

– Det blir en rimelig hverdagsluksus jeg tror mange vil unne seg. Her går praten om det meste, og vi kan jo diskutere om Liverpool gikk glipp av noe den gangen, sier han.

Tre tips til herrene:

  1. Jo mer barberkremen skummer, jo mer kjemikalier inneholder den. De vil tørre ut huden din og så vil aftershave eller fuktighetskrem bare reparere skaden som er skjedd, og ikke tilføre mer fuktighet.
  2. Avslutt alltid med en skikkelig aftershave eller fuktighetskrem for å unngå rød og irritert hud. Og for å tilføre ny fuktighet til huden. Vi anbefaler deg å bruke naturlige og økologiske produkter.
  3. Less is more. Du trenger ikke mye når du bruker ordentlige produkter. Hvis du overdriver kommer du til å gjøre huden oljet. I tillegg til at det koster deg mer penger.