Åpningstider

Mandag: 16-00
Tirsdag - Lørdag: 11-00
Kjøkkenet har omrigg 15.30 -16, og lukker en time før stengetid.

Sosiale medier

Små retter, store smaker.

Ett Bord er restauranten for deg som vil ha færre valg, økologisk hverdagsmat og mange nye bekjentskaper.

Hva gjør man ved matbordet annet enn å spise? Jo man deler. Man deler smaksopplevelser, historier, bekjentskaper, minner og følelser. Carl Johan Bahre og Siv Svendsen har laget et lite ”vertshus” midt i Vikaterrassen. Et lokalsted der du får færre valg og flere nye bekjentskaper.

Carl Johan håndhilser gjerne på alle gjestene når de kommer til oss, sier samboeren Siv, som selv er utdannet skuespiller og har vært med å drive Det Åpne Teater/Dramatikkens hus i Oslo i mange år.

Matopplevelsen på Ett Bord er basert på sesongbaserte økologiske råvarer fra lokale gårder og produsenter. Vi er veldig stolte av ha mottatt Debios valørmerke i gull, som står for en matservering på minst 90 prosent økologisk. Vi får inn hele dyr fra bøndene og alt på dyret brukes for oppnå så lite matsvinn som mulig.

Lunsjen på Ett Bord varierer fra dag til dag. Her er det nordisktapas som serveres til lunsj som til middag, et utsøkt blanding av flere småretter med store smaker. På middagsmenyen er utvalget større. Hvis du ønsker et glass med noe godt i og litt snacks til kan du bestille det fra snackmenyen. Middagsmenyen endres en gang i måneden.

Det er kjærligheten til mennesker og mat som har fått dem til å satse på den utradisjonelle ideen om å ha bare ett bord. Etter lange opphold i store byer i Tyskland, USA, Sverige og Sveits, vet de å sette pris på en god nabolagsrestaurant der man får god mat og godt selskap.

I byer som dette trenger man steder der folk kjenner deg, og der terskelen er lavere for å bli kjent med nye folk. Vi er jo alle en del av en større familie når vi bor i byen, sier Siv. Vi tvinger ikke folk til å sitte sammen hvis det er god plass ved bordet. Vi tenker de må få lov å teste konseptet og ufarliggjøre det. Hvis det er fullt bord er det ikke noe valg, da fyller vi det fra ene enden til den andre. Gjestene våre er like forskjellige som dagen er lang, alle aldersgrupper, nasjonalitet og bakgrunn. Det er helt magisk hva som skjer når nye mennesker møtes over god mat og drikke! Carl Johans mantra ”one world, one table” opplever vi gang på gang.

De tilbyr også take-away til de som ikke har tid til å sette seg ned. De ønsker å tilby et alternativ til all pizza og sushi etc. som folk tar med hjem. Take-away maten kan du få med deg i en flott mattermos fra MIIR, som du kan ta med tilbake å få fylt igjen til 10% rabatt. Bra for magen, miljø og lommebok!

Gode råd for langbordet:

  1. Strekk frem «labben» og hils på naboen din og spør hvordan dagen er.
  2. Ha et åpent sinn og husk at de fleste er like sjenerte som deg.
  3. Ikke skue hunden på hårene. Gi folk en sjanse til å bli kjent med deg.
  4. Møtene ved langbordet er uforpliktende. Det er en mulighet til å snakke med noen du aldri ville snakket med hvis du kunne velge selv.