Åpningstider

Mandag til fredag lunsj: 11-15
Lørdag lunsj: 12-15
Mandag til torsdag middag: 16-22
Fredag og lørdag middag: 17-23
Søndager: Stengt
Plass ved middagsbordet i helgene må bookes.

Sosiale medier

Langbordopplevelsen

Ett Bord er restauranten for deg som vil ha færre valg, økologisk hverdagsmat og mange nye bekjentskaper.

Hva gjør man ved matbordet annet enn å spise? Jo man deler. Man deler mat, historier, bekjentskaper, minner og følelser. Carl Johan Bahre og Siv Svendsen har laget et lite vertshus midt på Vikaterrassen. Et lokalsted der du får færre valg og flere nye bekjentskaper.

Restauranten har nemlig kun ett langt spisebord med plass til 24 gjester. På menyen kan du velge mellom en suppe, en salat, en vegetar og en varm hovedrett til hverdags. Menyen endres hver uke eller hver gang det er tomt for råvarene. Ett Bord satser på hverdagslunsj og fra mandag til fredag mellom 11.00 og 15.00 og og hverdagsmiddag mandag til torsdag fra 16.00-22.00 Gjestene kommer når de kan. Fredag og lørdag, når folk har litt mer tid til å sitte og spise, tilbys en 3 retters meny fra kl. 17.00.

Carl Johan står gjerne og håndhilser på alle gjestene når de kommer til oss sier samboeren Siv, som selv er utdannet skuespiller og har vært med å drive Det Åpne Teater/Dramatikkens hus i Oslo i mange år.

Matopplevelsen på Ett Bord skal være ujålete og kortreist mat med veldig god smak. De samarbeider med lokale gårder og produsenter for å tilby sesongbaserte og økologiske råvarer.

Det er kjærligheten til mennesker og til mat som har drevet dem til å satse på den utradisjonelle ideen om å ha bare ett bord. Etter lange opphold i store byer i Tyskland, USA, Sverige og Sveits, vet de å sette pris på en god nabolagsrestaurant der man får god mat og godt selskap.

– Det er ikke lov til å sette seg for seg selv nede ved enden. I byer som dette trenger man steder der folk kjenner deg. Og der du kan bli kjent med folk. Vi er jo alle en del av en større familie når vi bor i byen, sier Svendsen og legger til at de derfor også vil tilby take-away både i enmanns- og familieporsjoner.

Gode råd for langbordet:

  1. Strekk frem «labben» og hils på naboen din og spør hvordan dagen er.
  2. Ha et åpent sinn og husk at de fleste er like sjenerte som deg.
  3. Ikke skue hunden på hårene. Gi folk en sjanse til å bli kjent med deg.
  4. Møtene ved langbordet er uforpliktende. Det en mulighet til å snakke med noen du aldri ville snakket med hvis du kunne velge selv.