Åpningstider

Mandag til lørdag: 11-00.30
(kjøkkenet stenger 22)
Søndag: stengt

Kontakt

+47 456 95 022
post@genki.no
genki.no

Sosiale medier

En smak av Japan

Genki er en uformell, japansk gastropub med en meny du garantert ikke har sett maken til.

Skal det være en japansk pannekake forkledd som en norsk vaffel? Eller en lunsjboks fylt med både rått, godt og grillet?

Gjengen på Genki har som mål å utfordre gjestene sine og har latt seg inspirere av izakayaen, den japanske utgaven av den spanske tapasbaren.

– En tradisjonell izakaya er et brunt sted der drikken er viktigere enn maten. Vi skal være en moderne, classy variant med fokus på interessant mat, sier daglig leder Viktor Andersson.

De fleste forbinder japansk mat med sushi, og Genki har samme eier som sushirestauranten Sabi Omakase i Stavanger som har en Michelin-stjerne. Det til tross, sushi står ikke på menyen hos Genki.

– Vi vil vise en annen side av det japanske kjøkkenet, som først og fremst kjent for sine rene smaker. Vi bruker fantastiske norske, sesongbaserte råvarer i alle retter, men med en japansk rød tråd, sier Andersson.

Kjøkkensjef Axel Nordahl lover å gjøre sitt for å overraske gjestene.

– Det skal være lekent og kreativt, men teknikken skal ikke overskygge råvarene. Behandler du en råvare for mye, mister du til slutt den rene smaken, sier Nordahl.

I sommerhalvåret tilbyr restauranten servering ute på terrassen, og på lunsjmenyen står blant annet bento, en lunsjboks med ris, kjøtt og grønnsaker. Middagsgjestene kan sette sammen sin egen meny av mange mindre retter.

– Er dere flere ved bordet oppfordrer vi til å gjøre det på den japanske måten, der man bestiller mange retter som deles av alle. Du skal og kunne komme rett fra jobb og ta en kjapp rett. Vi har noe for alle, sier Andersson.

Han understreker at Genki skal være et uformelt sted med et spiselig prisnivå.

– Så får heller gjestene bli overrasket over hvor god maten er, sier han.

Drikkemenyen inneholder både vin og øl, men Andersson håper folk vil la seg friste av sake, den tradisjonelle japanske drikken.

– Sake har en ren og elegant smak og finnes i mange varianter, fra sprudlende og lett til lagret og tyngre. Vi har til enhver tid en sommelier på jobb som kan sette sammen en sakemeny til hele måltidet.

Nyttig ordliste:

  1. Izakaya: Uformell, japansk pub som serverer mat og drikke, hovedsakelig småretter og sake.
  2. Bento: Japansk lunsjboks som typisk består av flere rom som fylles med for eksempel ris, grønnsaker og fisk eller kjøtt.
  3. Sake: Japansk, alkoholholdig drikk som brygges av ris. I Japan brukes ordet sake om all drikke med alkohol.
  4. Miso: Smakstilsetting som brukes i blant annet supper og sauser. Hovedingrediensen er soyabønner.
  5. Umami: Den femte grunnsmaken. Surt, salt, søtt og bittert er de fire første, mens umami gjerne brukes når du synes noe smaker godt, men ikke kan forklare hvorfor. Parmesan kan være et eksempel. Oversatt fra japansk betyr umami velsmakende.