Åpningstider

Hverdager: 10-18
Torsdager: 10-19
Lørdager: 10-16

Kontakt

+47 22 83 05 40
brodin@interoptik.no
interoptik.no

Sosiale medier

Brillefin i 45 år

Lurer du på hvilken brille du kler? Hos Interoptik får du hjelp av en brillestylist.

– Ny bukse kjøper du sannsynligvis flere ganger i året, mens det kan gå både to og fem år mellom hver gang du trenger nye briller. Da behøver du kanskje litt veiledning, sier Jon Bjørshol, brillestylist hos Interoptik.

Butikken flyttet inn i flunkende nye lokaler i Vikaterrassen i mars 2017, men har lange tradisjoner. Optiker Knut Brodin etablerte seg i Vika allerede i 1972, da under navnet Brodin. I dag er butikken altså en del av Interoptik-kjeden, men fortsatt jobber hans to døtre her som optikere.

– Vi har mange stamkunder som gjerne jobber eller har jobbet i området, og vi kan følge enkeltes journaler helt tilbake til 70-tallet. Etterhvert har barna deres også blitt kunder her, sier Bjørshol.

Når du skal kjøpe briller, får du først en avansert synstest hos optiker. De utelukker eventuelle skader, avgjør hvilken styrke du trenger og om det er mest hensiktsmessig med briller, linser eller en kombinasjon av disse. Butikken har også spisskompetanse på spesiallinser.

Når du har vært gjennom en grundig undersøkelse hos optikeren, tar brillestylisten over. Han ser på ansiktsfasongen din, hvilke farger du kler og ikke minst hvilken stil du har på klær og hår.

– Tidligere var den helsefaglige og praktiske biten viktigst når du skulle kjøpe briller, nå handler det også mye om mote og trend. En brille kan understreke hvem du er og hvordan du vil framstå. Hvis du er advokat vil du kanskje ha en nøytral brille som underbygger det seriøse når du er på jobb, mens du kan ha noe sprekere eller tøffere privat, sier han.

I butikken finnes det rundt 600 ulike briller, så mye av stylistens jobb handler om å hjelpe kundene med å velge. Hvis du etter å ha prøvd mange par fortsatt er i tvil om hvilke du liker best, kan du låne med deg noen brillepar hjem for å teste dem i ro og mak.

- Du skal tross alt gå med brillene hver eneste dag, midt i ansiktet. Da er det viktig at du blir skikkelig fornøyd, sier Jon Bjørshol.

Hva er en synsundersøkelse?

Et brillekjøp starter med en synsundersøkelse som tar 45 til 60 minutter, der optikeren sjekker øynenes styrkebehov og helsetilstand. Det blir tatt et digitalt bilde av netthinnen, en såkalt optomap-scan. Bildet lagres i journalen din slik at optikeren kan sammenligne bildene ved neste undersøkelse. Prisen er kr 940 (veil. pris).

Stylistens beste brilletips:

Briller kan understreke både personligheten og stilen din.
Her er brillestylistens råd til hva du bør tenke på.

  1. HVILKEN ANSIKTSFORM HAR DU?
    Riktig brillefasong er med på å balansere ansiktet ditt og fremheve dine beste trekk. Vi skiller mellom sju ulike ansiktsformer: oval, rund, smal/rektangulær, kvadratisk, dråpeformet, hjerteformet og diamantformet.
  2. HVILKEN FARGE KLER DU?
    Brillene trenger definitivt ikke ha svart eller brun ramme. Enkelt sagt kler du enten kalde eller varme farger, og når du velger farge på innfatningen bør du ta hensyn til hudtonen og øye- og hårfargen din.
  3. HVILKEN LIVSSTIL HAR DU?
    Brillene du velger kan understreke hvem du er, både privat og på jobb. I tillegg til personligheten din, bør du ta hensyn til klesstil og livsstil. Investerer du i flere brillepar kan du velge et par nøytrale briller til jobb og et sprekere par til fritidsbruk.

Er du VIP i Vika medlem får du som fast fordel - 10% på briller og solbriller hos Interoptik.

Få faste prosenter i Vikaterrassen og andre fordeler som VIP i Vika medlem. Ønsker du å melde deg inn eller lese mer om dette trykk på ikonet til venstre.