Åpningstider

Hverdager: 10-18
Torsdager: 10-19
Lørdager: 10-16

Kontakt

+47 400 36 852
butikk@jbssport.no
jbssport.no

Sosiale medier

Sykkelekspertene

JBS Sport på Vikaterrassen er triatlon-entusiastenes nye snopebutikk.

Butikken er strengt tatt en 45 meter godtebutikk. JBS Sport i Vikaterrassen har store vindusutstillinger med stisykler, triatlonsykler og topp sykkelutstyr som gjør at mange av de som går forbi utenfor risikerer kink i nakken.

– Det er mange som er innom i lunsjen og kikker på sykler og drømmer litt her ja, sier butikksjef Hans-Jacob Rødø, som selv nylig gjennomførte Ironman Vichy i Frankrike – sammen med kona. Mens datteren Sofie Buer Rødø er JBS-ambassadør og butikkmedarbeider, og slår dem begge to med gode plasseringer i Norseman.

Det er bare drøye tre år siden brødrene Jonas og Jørgen Beyer Strømquist begynte å leke med tanken om å begynne å importere sykler på si. De var begge ingeniører og jobbet i olje og gassindustrien. Egentlig var de seilere, men Jørgen syklet mye i skogen og Jonas hadde begynt å sykle landevei og triatlon. Sykkelimporten skulle være en hobby med høy kvalitet og god pris. Men så fikk begge selskapene de jobbet i en knekk. Og da benyttet de seg av sjansen til å satse.

– Vi er jo egentlig seilere fra ungdommen av, men fant vel ut at sykkelbransjen var litt mer spennende både som utøvere og forretningsfolk. Og nå ser det ut til at det var et godt valg, sier sier storebror Jonas.

– Ja, enhver by med respekt for seg selv har jo et triatlon-løp nå. Samtidig som løpene har blitt mer tilgjengelig er det jo også sånn at mennesker tiltrekkes av det ekstreme. sier Rødø.

– Det fascinerende er jo at det er sjelden at proffene har så bra utstyr som entusiastene. Vi ser at kundene våre har godt med overskudd. Både økonomisk, mentalt og når det gjelder tid til å sykle, sier Jonas, som selv har måttet sette triatlon-deltakelsen på pause med små barn hjemme.

Butikken har alt det stisyklister og triatlonsyklister sikler etter. Sykler fra Ritchey, YT og Quintana Roo. Tilbehør som vesker, våtdrakter, sykkelbukser og beskyttelsesutstyr. Her får du alt til triatlon bortsett fra løpeskoene. Det er kort vei til suppleringslageret på Lørenskog, noe som betyr at man har tilgang på alt selskapet distribuerer. Og det er samme priser i butikken som på nettbutikken og i butikkene JBS leverer varer til.

Men mest av alt, har butikken på Vikaterrassen kompetanse om spesialdisiplinene. De vet hva du trenger av utstyr til stisykling og triatlon som passer ditt ambisjonsnivå og din lommebok. I tillegg til brødrene Strømquist og butikksjef Rødø, arbeider både stisyklisten Henrik Myhrvold og terrengsyklisten Ole Hem i butikken.

– Vi er jo sykkelentusiaster alle sammen her, sier Rødø.

JBS SPORT-GUTTAS BESTE TIPS! KOM I GANG MED TRIATLON:

 1. HAR DU SYKKEL?
  Du kan bruke landeveissykkel, men det er mange krav til landeveissyklene som ikke gjelder i triatlon. Det vil si at du kan få en triatlonsykkel som er mye bedre tilpasset din kroppslengde og vekt.
 2. KAN DU SVØMME?
  Det er ikke til å komme forbi at det er svømmerne som gjør det best i triatlon. Meld deg inn i en svømmeklubb. Lær deg å crawle. Bli trygg i vannet. Få deg en våtdrakt.
 3. KAN DU GJØRE SYKKELJOBBEN SELV?
  Mange landeveissyklister er vant til å få hjelp av teamet. Det får du ikke i triatlon. Du må dra deg frem på egenhånd. Og det er det greit å øve på.
 4. KAN DU LØPE SKIKKELIG?
  Alle kan jo løpe, egentlig. men mange har lært seg feil løpeteknikk. Dra på en kunstgressbane, ta av deg skoene og lær deg å løpe på nytt.

Er du VIP i Vika medlem får du som fast fordel prioritet på sykkelservice hos JBS Sport

Få faste prosenter i Vikaterrassen og andre fordeler som VIP i Vika medlem. Ønsker du å melde deg inn eller lese mer om dette trykk på ikonet til venstre.