Ååpningstider

Hverdager: 07-19
Lørdager: 09-18
Søndager: Stengt

Sosiale medier

Brenner for god kaffe

Kaffebrenneriet vil servere deg best mulig kaffe. Med best mulig samvittighet

– Vi vil gjerne ta vare på den gode kaffeopplevelsen, sier daglig leder på Kaffebrenneriet på Vikaterrassen. På hjørnet av Ruseløkkveien og plassen foran konserthuset, ligger en av de yngste av de 35 filialene Kaffebrenneriet har. Men allerede har lokalet med de originale betongbjelkene i taket og det gamle 1700-tallsbordet i midten, blitt fast møtested for mange av nabolagets beboere, ansatte og besøkende.

Det er mer enn 22 år siden det første Kaffebrenneriet åpnet på Bislet, men fortsatt er de lidenskapelig opptatt av at det krever kunnskap å servere den beste kaffen.

– Det er flere og flere som er opptatt av kvaliteten på kaffen. Både smaken og hvor den kommer fra, mener han.

Ikke bare brenner Kaffebrenneriet det meste av kaffen sin selv, og baker godsakene sine på eget bakeri. De brenner også for alltid å vite hvor kaffen kommer fra, at den er sporbar. Det er for å vite at kaffen har den kvaliteten den skal ha. Men også for at de som har dyrket og plukket kaffen har fått den betalingen de har krav på.

– Du skal kunne drikke god kaffe med god samvittighet. Men som regel går det hånd i hånd. De som har gode levekår, produserer den beste kaffen, sier Henrik som legger til at de som har kunnskap om og lidenskap for kaffe, lager også den beste kaffekoppen. Alle medarbeiderne blir nøye kurset både før de får servere kundene, og videre mens de jobber. De skal kunne rådgi folk både når det gjelder dosering, maling av kaffe, valg av kaffetyper og bryggemetoder.

Slik velger du riktig kaffe til riktig anledning:

  1. FAMILIESELSKAPET: Fransk kontinental
    Fransk kontinental. Dette er en typisk allround kaffe som passer til besteforeldre som vil ha kakekaffe og yngre som vil ha en rund og fyldig kaffe uten bitterhet. Den passer også fint som gavekaffe. Da blir ingen skuffet.
  2. FROKOSTEN: Nombre de Dios Honey
    Når du har drukket mye tradisjonell kaffe og vil prøve noe bittelitt mer avansert, er denne fra El Salvador perfekt. Den har en fyldig og klassisk smak med litt sjokolade og nøttepreg, men mye sødme. I tillegg er den en av kaffene som vi kjøper direkte fra kaffefarmeren.
  3. MIDDAGSSELSKAPET: Biftu Gudina
    Dette er litt briefekaffe. En typisk etiopisk kaffe med smak av sitrus og blomster som bergamott og hylleblomst. Den er lett og avansert nok til å avslutte en god middag. Og til å imponere enhver kaffehipster.
  4. PEISKOS PÅ HYTTA: Royal Malabar
    Dette er kruttpakke i koppen. En indisk kaffe med intens smak og nyanser av krydder, litt tjære og søt tobakk. Den passer fint som en varm kopp foran peisen.
  5. FEIRINGEN: Cup of Exellence: Butegana
    Denne kaffen fra Burundi kom på 26.-plass i verdens mest kvalitetsbesvisste og rettferdige kaffekonkurranse. Det er gratis for alle kaffefarmere å delta. Alle kaffene som får 86 eller mer poeng i konkurransen går videre til en internettauksjon og kan smykke seg med tittelen Cup of Excellence. Under auksjonen kniver kaffeaktører fra hele verden om kaffene og det vil si at fattige produsenter kan få opp til fem ganger det de vanligvis får for kaffen sin. Denne kaffen er en «extra treat» til store dager og spesielle anledninger, med fruktig og floral smak og aroma.