Åpningstider

Hverdager: 10:30-18:00
Lørdag: 12.00-16.00
Søndag: stengt

Kontakt

+47 919 91 718
leigh@moderngreens.com
moderngreens.com

Sosiale medier

The American Way

Leigh Nichols har tatt med seg det beste fra New Yorks salatbarer til Vikaterrassen.

Gourmetmat som er god for kroppen – servert på et blunk. Det er oppskriften til amerikanske Leigh Nichols, gründeren av salatbaren Modern Greens.

– Den norske lunsjpausen varer bare en halvtime, og da vil du ikke bruke tiden på å stå i kø, konkluderer hun.

Den opprinnelige planen var langt fra å starte egen bedrift i Oslo. Nichols jobbet som HR-konsulent for et stort firma i Texas da hennes norske samboer foreslo at de skulle flytte til Norge. Etter å ha sjekket ut hovedstadens lunsjmarked, var Nichols overbevist om at det var rom for et nytt konsept, inspirert av salatbarene hun selv brukte flittig da hun bodde og jobbet i New York.

– Til alle som mener at man ikke blir skikkelig mett av en salat: Jeg tar utfordringen! Her får du både kalde og varme salater, og vi bruker nøye utvalgte ingredienser med en touch av gourmet, sier Nichols.

Hun har fått hjelp av kokk Jostein Medhus ved Kulinarisk institutt til å komponere salatene. Resultatet er retter som Wild Child, med grønnsaker, ristede solsikkekjerner og organiske villblomster og Sashimi Lover som inneholder grillet laks, spinat og syltet shitakesopp.

Både kjøttelskere, vegetarianere, veganere og glutenallergikere vil finne noe de liker på menyen, og du kan og komponere din egen salat. Nichols strekker seg langt for å finne de beste råvarene.

– Jeg baserer meg på lokale og økologiske produkter og jobber for en miljøvennlig profil både på maten og emballasjen.

Sist, men ikke minst, legger salatgründeren mye omtanke og kjærlighet i toppingen. Blant annet byr hun på spennende kombinasjoner som vegansk eple- og rosévinaigrette og chilidressing med peanøtter.

– En god dressing er en viktig del av resultatet, så alle dressingene er hjemmelaget og ferske, sier Leigh Nichols.

Slik tar du salaten til nye høyder:

 1. HUSK AT SALAT ER MER ENN SALATBLADER.
  Jeg liker å bruke varme, bakte grønnsaker. Har du tortellini-rester fra middagen i går? Putt dem i salaten.
 2. BRUK RISTEDE NØTTER ELLER FRØ.
  Det tilfører litt krønsj og snev av gourmet. Jeg liker å tørriste valnøtter i en stekepanne. Favorittfrøene mine er gresskar og solsikke, ristet med litt nøytral olje og salt.
 3. LAG DIN EGEN DRESSING.
  Bruk 3 deler olje og 1 del eddik, eventuelt 2:1 hvis du liker det syrlig. Bruk gjerne sennep for å binde oljen og syren. Til slutt kan du slå deg løs med ulike smakstilsetninger, for eksempel chili, urter eller sjalottløk.
 4.  

  Bonustips:

  Kutt ingrediensene i små biter. Ikke bare er det enklere å spise, du får og flere ulike smaker per munnfull.