Åpningstider

Hverdager: 10-18
Torsdager: 10-18
Lørdager: 10-17

Kontakt

+47 481 94 447
vika@torshovsport.no
torshovsport.no/lop

Sosiale medier

Løpetid i Vika

Torshov Sport Løp er butikken for alle løpere. Der treffer du erfarne løpere som hjelper deg til en enda bedre løpeopplevelse.

Alle er egentlig løpere. Alle løp da de var barn. Det er bare noen av oss som har sluttet med det. Derfor er det noe av det letteste å komme i gang med, mener løpeekspertene på Torshov Sport Løp.

– Løping bør være en del av ethvert treningsopplegg, sier daglig leder i Torshov Sport Løp.

Laurendz-familiens tradisjonsrike sportskonsern fra 1935, har allerede åpnet spesialbutikk for løpesport både på Torshov og i Bergen. Men Vikaterrassen er selve flaggskipet for løpesko og tilbehør i Oslo. Både når det gjelder utvalg og ekspertise.

– Dette er butikken for løpere, av løpere. Alle vi som jobber her løper. Vi har både marathonløpere, ultraløpere, triathlonatleter og friidrettsutøvere blant oss, sier han. Den nye butikken har selvsagt en stor veggutstilling av alle de største skomerkene og løpetilbehøret.

– Vi har også en del skomodeller som de store kjedene ikke har tilgang på, sier daglig leder som vil at Torshov Sport Løp skal bli din faste løpepartner. Løpegruppen Torshov Sport Runners tilbyr gratis løpeøkter med dyktige instruktører. De kan hjelpe deg videre til å bli en enda bedre løper.

Løpesko er i stadig utvikling. De blir både bedre og mer spesialiserte. De ansatte på Torhov Løp kan hjelpe deg i løpesko-vrimmelen. De er dine løpefaddere enten du er erfaren løper eller skal begynne en ny giv neste uke. Her får du hjelp til å finne sko som er tilpasset dine føtter og din løpestil. Torshov Sport Løp veileder, tipser og råder deg til hvilken type sko du egentlig trenger. Lenge var det mye fokus på pronasjon, altså hvordan foten dreier seg for hvert steg. Sammen med kraftige hældempinger, hjalp det på belastningsskader, men hindret kanskje enkelte løpeteknikker. Så var det en periode med lav-dropp-sko. Altså flatere såler med mindre forskjell i sålehøyde foran og bak. Det ga en forbedret løpeteknikk, men mer skader. Det er ikke lenge siden pendelen svingte helt i motsatt retning, med sko med ekstremt høye dempingssåler.

Det riktige løpeutstyret inluderer også bekledning. Teknisk løpetøy transporterer svette på en bedre måte enn før. Løpeshorts, tights og sokker er spesialtilpasset løpebevegelser, og pustende lettvektsjakker kan utvide sesongen enda litt til. Løping er nemlig en helårsaktivitet mener entusiastene på Torshov Sport Løp. Det er er ikke noen grunn til å utsette løpestarten, selv om været ikke er optimalt. Det handler bare om å kle seg riktig.

Hvordan kle seg for løpeturer på høst og vinter

 1. KLE DEG LAG PÅ LAG
  Bruk gjerne tre tynne lag, for eksempel; ull, fleece og skallbekledning. Det er bedre å være litt kald de første 5 minuttene, enn at man er alt for varm resten av løpeturen.
 2. BESKYTT DET VIKTIGSTE
  Hals eller «buff» med ull eller fleece holder luftveiene varme. Hvis det er veldig kaldt må man også ha lue eller pannebånd. Løpehansker er også lurt å ha med på turen.
 3. UNNGÅ ANKELSOKKER
  Unngå skader ved å styre unna ankelsokker i vinterhalvåret og sørg for å holde akilles og ankelen varm!
 4. VELG RIKTIGE SKO
  Vi hjelper deg å finne løpesko som er tilpasset din fot, dine formål og din løpsteknikk.
 5. BLI SETT
  La bilene se deg når du løper langs veien: Husk refleks!