Åpningstider

Hverdager: 10.00-20.00
Lørdager: 12.00-20.00
Søndager: stengt

Kontakt

+47 22 42 48 00
asianbakery@xichlo.no
xichlo.no

Sosiale medier

Bonjour, Vietnam!

Xich Lo Asian Bakery & Tapas kombinerer tradisjonelle franske bakervarer med asiatisk gourmet cuisine. Både morgen og kveld.

Pierre kan fortsatt tydelig huske duften av nystekte baguetter. Han hadde vokst opp i Canada med fransk mor, srilankisk far og mykt, smakløst amerikansk brød. Men på besøk hos bestemoren i Paris ble han dratt med til bakeren klokken syv om morgenen for å kjøpe brød.

– Det var et sjokk. Det var det beste jeg hadde kjent noensinne! Den lukten når bakerne tok nystekte sprø baguetter om morgenen. Ahh. Det er den jeg vil at folk skal oppleve her på Xich Lo Asian Bakery & Tapas, sier Pierre Xavier Chinniah.

Den suksessfulle vietnamesiske restauranten på Egertorget har lenge hatt planer om å lage en street food-restaurant. Så da eierne bak restauranten møtte konditormester Pierre falt brikkene på plass. En av de viktigste tingene franskmennene etterlot seg i sin tidligere koloni var nemlig banh mi, eller «brød av hvete».

Fortsatt lages det ferske franske baguetter i Vietnam, men de fyller dem med sitt eget fyll. Det kan du også få til frokost på asian bakery på Vikaterrassen. Der har Pierre perfeksjonert både brødet og det asiatiske fyllet. De har langtidshevet surdeig klar til å bakes ut til minuttferske baguetter. Og de har fyll som endrer seg fra dag til dag, alt etter hva som er ferskt den dagen. Det kan være grillet entrecote, kylling satay eller laks teryaki som går inn i de nystekte brødene.

– Jeg vil gi folk den ferskeste og beste baguetten i byen, sier kokken som tidligere har vært konditor på flere Michelinrestauranter i Frankrike og vært president i det norske konditorforeningen.

På morgenen og utover dagen er bakeriet både kafe og take-away med full kaffemeny, banh mi og klassiske franske bakverk med vietnamesisk vri. Som brioche med ingefær og sitrongress, croissant med guava og eple eller nøttepai med mango og papaya. På kvelden forandrer Xich Lo seg fra frokoststed til asiatisk tapasbar. På vei hjem fra jobben eller på vei til konsert eller kino, kan du få crispy vårruller, tamarind-marinert hjortefilet, stekt foie gras med guava og gratinerte kamskjell med ingefær. Her blir det avslappet stemning, eksplosive smaker og rask service.

Spis sunnere!

Pierre Chinniah er opptatt av at vi ikke skal bry oss om hvordan maten ser ut, men om hva som er i den. Her er tre av hans tips for å redusere mengden tilsetingsstoffer.

  1. SJEKK MATEN!
    Les godt på innholdsfortegnelsen til maten du kjøper. Hvis det er noe du ikke vet hva er, så spør i butikken eller finn ut før du kjøper det. Spør også bakeren din (eller butikken der du kjøper brød) hva som er i brødet , og når det var laget.
  2. BRUK OVNEN!
    Det er lettvint og tidsbesparende. Da kan du ha i masse ferske grønnsaker og kjøtt eller fisk sammen og så slipper du å jobbe så mye med det.
  3. KJØP FERSKT!
    Handle mest mulig såvarer uten tilsetningsstoffer og som ikke er foredlet for mye. Jeg kjøper ekstra mye av et kjøttstykke, for eksempel høyrygg. Og så deler jeg det opp i middagsporsjoner og legger kjøttet i tre-fire forskjellige marinader.