Åpningstider

Hverdager: 11.00-20.00
Lørdager: 12.00-20.00
Søndager: stengt

Kontakt

+47 22 42 48 00
asianbakery@xichlo.no
xichlo.no

Sosiale medier

Bonjour, Vietnam!

Xich Lô Asian Bakery & Tapas kombinerer tradisjonelle franske bakervarer med asiatisk gourmet cuisine. Både morgen og kveld.

Året var 1986. Sørasiatisk mat var fortsatt et mysterium for oss nordmenn. Odd Arne Braute reiste til Vietnam, på jakt etter inspirasjon og utfordring innen matkunst fra det fjerne Østen. Braute oppdaget at det vietnamesiske kjøkkenet utmerket seg med smaksrike retter der friskhet og sunnhet stod i fokus. Det er sjeldent brukt smør, fløte eller ost under tilberedning. Samtidig oppdaget Braute, kanskje ikke så overraskende, at Vietnam etter litt over 100 år som fransk koloni, har omfavnet den franske matkulturen.

Braute kom tilbake til Norge med bagasjen full av nye tanker og inspirasjon. Ett spørsmål gikk igjen i hans hode: "Går det an å lage franskinspirert, ekte vietnamesisk mat i Norge?" Braute prøvde ut sine idéer, men av ulike omstendigheter måtte legge hele prosjektet på is. I 2001 ble Braute oppsøkt av en partner fra Frankrike som opprinnelig kom fra Vietnam. Han hadde et sterkt ønske om å åpne en ordentlig vietnamesisk restaurant i Oslo. Braute og partneren diskuterte og utvekslet idéer. En sen oktoberdag i 2001 ble Xích Lô åpnet på Eger.

I Vikaterrasen finner du Xich Lô Asian Bakery & Tapas, hvor det på dagen serveres smakfulle salater og banh mi. På ettermiddagen byttes menyen ut med asiatisk tapas.