aqui

Vikaterrassen er åpent og inviterende byrom, midt i Oslo, med en rik historie og et spennende handels- og serveringstilbud. 

Etter lang tid med anleggsarbeider ble Vikaterrassen gjenåpnet i 2018 som en bilfri gågate med et variert handelstilbud. Borte var dagene med eksos og gateparkering, som nå er erstattet med et variert by- og bieliv i et åpent og inkluderende byrom.

I Vikaterrassen er butikker og spisesteder nøye valgt ut for å gjøre området til et godt sted å være, enten man jobber eller bor i nabolaget, eller for de som er på besøk. Her finner du spennende butikkonsept slik som Illums Bolighus, Cavour og Next to Nothing. På matfronten kan du få alt fra Michelin-stjernespekket mat hos Sabi Omakase Oslo, autentisk italiensk hos Valentes eller noe godt i glasset på Juret Bar. Om du bare vil ha en kaffe, eller noe annet godt å spise eller drikke finner du alltid noe på Baker Hansen, Kaffebrenneriet eller Joe & The Juice. Det er også et bredt tjenestetilbud i Vikaterrassen, enten du vil ordne deg litt på håret hos Escape Hairdressing, se på den nyeste brillemoten hos Interoptik eller besøke tannlege eller lege hos Blid eller Dr. Dropin. Sist men ikke minst er kulturtilbudet i Vika verdt å sjekke ut nærmere. Her finner du Vika Kino, Oslo Konserthus, Røverstaden og ikke minst Nasjonalmuseet.

Om du ønsker å forlenge handleturen din, eller er ute etter andre smaksopplevelser er turen ikke lang til vår flotte nabo VIA, der du finner enda flere butikker, spennende spisesteder, VIA Village Foodcourt og gode tjenestetilbud.

By- og bieliv i Vikaterrassen

Storebrand er svært opptatt av bærekraft og samfunnsansvar. Som eier og forvalter av byggene og den kommersielle aktiviteten i Vikaterrassen jobber vi målrettet for å bidra til bekjempelsen av klimakrisen. I Vikaterrassen har vårt søkelys noen av FNs bærekraftsmål resultert i et spennende og yrene by- og bieliv – for både mennesker og insekter. 

Humler, bier, sommerfugler og andre pollinerende insekter er blant de viktigste insektene vi har. Urbanisering, klimaendringer, moderne landbruk og fremmede arter i norsk natur bidrar til stadig færre insekter. Dette gjelder også i Oslo.

I Vikaterrassen har vi i alle blomsterpotter og de to midterste blomsterbedene, sørget for å bruke insektsvennlige planter som er rike på nekter og pollen. Dessuten er blomstene naturlig hjemhørende i Oslotraktene.

VIP I VIKA

Som medlem i kundeklubben mottar du eksklusive tilbud & njoner til arrangementer.Du velselv hvordan du vil motta meldinger.

BlI MEDLEM MIN PROFIL

Du kan også bli medlem ved å sende VIPIVIKA til 2242

Faste tilbud når du er medlem i Vip i Vika

Baker Hansen
Vika-kaffe,10 kr

Interoptik
-10% på ordinære briller
og solbriller

 

Next to Nothing
-10%

 

1800-TALLET TIL NÅ

«FRA SLUM PÅ 1800-TALLET – TIL POPULÆR GÅGATE I 2022»

2018 – GÅGATE

Vikaterrassen utvikler seg stadig og i 2018 ble Vikaterrassen omgjort til gågate

1960 – VIKATERRASSEN

I forbindelse med utformingen av 7.juni-plassen på 1960-tallet ble Basarhallene revet, UD`s nye bygning på enden av Victoria Terrasse stod ferdig, og Vikaterrassen slik vi kjenner den i dag så dagens lys.

1890 – VICTORIA TERRASSE

I 1880-årene ble slumstrøket sanert, fjellet sprengt ut og Ruseløkkbasarene bygget som sokkel for Victoria Terrasse. Victoria Terrasse stod ferdig i 1890, landets største og mest fasjonable leiegårdskompleks. Totalt 124 luksusleiligheter på opptil 10 rom, alle med innlagt strøm og vann. Bygget tronet på høyden som et fransk nyrenessanseslott med kupler, nygotiske spir og buer. Enorm kontrast til restene av det gamle slumstrøket i samme området. (se bildet med basarhallene under på siden du sendte meg)

1800 – RØVERSTATENE

Kallenavn på Ruseløkkbakken på 1800-tallet, en forfallen forstadsbebyggelse ved nåværende Kronprinsens gate (Alger), Victoria Terrasse (Tunis) og Vikaterrassen (Tripolis). Slumstrøk og lovløse tilstander, derav navnet.